Foto Mats Iversen Vangen
Musiksalon

Kunst- og samtalesalon med Jakob Kullberg, cello, og Jakob Bangsø, guitar

Lørdag den 31. oktober kl. 14.00 – 16.00
Entré: 80,- kr.

Den danske duo bestående af cellisten Jakob Kullberg og guitaristen Jakob Bangsø har kastet sig over et usædvanligt musikalsk projekt.


Med afsæt i den klassiske musiktradition har de to musikere skabt et program, hvor de gamle mestre på den ene side får lov til at stå i deres oprindelige version samtidig med at de på den anden side danner grundlag for nye kompositioner. Vi kommer vidt omkring i et program med værker af Hume, de Falla, Schubert, Brahms, Mahler og Villla Lobos sat ind i nye sammenhænge af den nulevende, norske komponist Eivind Buene.

Eivind Buene transformerer bl.a. Mahlers lieder til en medrivende form for ballader, hvor de to musikere bruger deres utrænede stemmer som ekstra udtryksmiddel. Mødet mellem de upolerede stemmer og det forfinede, klassiske instrumentalspil skaber en overraskende forbindelse mellem den klassiske tradition og populær-/folkemusikken. Et eksempel på dette er Eivind Buenes “Blue Eyes”, som er en genkomponering af Mahlers “Die zwei blauen Augen” (fra Lieder eines fahrenden Gesellen).

Koncerten folder sig ud som en musikalsk mosaik i mindre forløb à 4-5 satser, som musikerne introducerer med vedkommende betragtninger og anekdoter.

Da der kun er plads til et begrænset deltagere, anbefales det at tilmelde sig til: Simone Simon simone.simon2@gmail.com. eller tlf. 26554461. Der betales ved indgangen, hvor også eventuelle ledige pladser kan købes

Foto: Mats Iversen Vangen.


Om de medvirkende:

Den prisvindende klassiske guitarist Jakob Bangsø har hurtigt etableret sig som en af ​​de mest engagerende unge instrumentalister i Danmark. Han er en efterspurgt musiker, og han optræder ved solo- og kammerkoncerter samt som orkestersolist. Hans repertoire er stort og inkluderer tidlige musikværker til friskkomponeret musik af nulevende komponister.

Jakob Bangsø har modtaget en del priser, bl.a. 1. pris i Berlin International Guitar Competition (Tyskland), 1. pris ved XV Concours International de Guitare d’Antony (Frankrig), samt 1. pris i International Guitar Competition Nordhorn (Tyskland).

Cellisten Jakob Kullberg er en af de mest synlige og stilistisk bredtfavnende yngre danske instrumentalister med en international karriere, der rummer engagementer med bl.a. The Royal Philharmonic Orchestra i London, Ensemble Intercontemporain i Paris, Bergen Filharmoniske Orkester og BBC Philharmonic Orchestra.

Han har vundet adskillige priser bl.a Gladsaxe Musikpris og to Grammyer – bl.a. i 2013 for hans CD Momentum, som også blev nomineret til den eftertragtede Gramophone Award i London og valgt til ’Ugens Album’ af Q2 Music, New York.

Kunst- og samtalesaloner

Med salonerne knytter vi an til traditionen om at skabe et rum for formidling og livlig samtale om filosofiske betragtninger, den skabende kunst, litteratur og musik. I salonerne tager vi fat på aktuelle begivenheder og temaer, udgivelser og udstillinger, og indbyder til inspirerende samtale med eksperter på området.

Find nysgerrigheden og spørgelysten frem! Der er salon én gang om måneden!

NB: På grund af corona-situationen vil der kun i begrænset omfang blive solgt drikkelse, mens mad & kager udgår. Dørene åbner kl. 13.30 og lukker kl. 17.00

Arrangeret af Arrangementsgruppen

Del på print
Print