Arrangementskalender

Michaelshøjtidsfest

Årstidsfest

Søndag den 1. okt. kl. 15.00 – 17.30  

 

Mennesket må i dag gribe muligheden for at danne en naturerkendelse, der svarer til bevidstheds-sjælens tidsalder. Ud af denne kan et forvandlet åndsliv spire frem. Foredrag ved Anders Høier efterfulgt af musik komponeret af Greven af Saint-Germain med Christian Ellegaard violin, Jakob Lorentzen klaver, og Dorothea Wolff cello.

Læs mere »
Per Nørgårds “Libra”

Koncert med eurytmi

Søndag den 8. okt. kl. 14.00 – 16.00  
NB: Foregår på KU.BE på Frederiksberg

 

Koncert med eurytmi omkring Rudolf Steiners digt “Waage”, vægtens tegn, med musik af Per Nørgård. Medvirkende: Jakob Kullberg cello, Jakob Bangsø guitar, Jo rink recitation, Lisbeth Christoffersen og Anette Nielsen eurytmi.

Læs mere »
Organernes gebærder

Foredrag

Torsdag den 12. okt. kl. 19.30

 

Organernes formforvandlinger og deres korrespondance med planeter, metaller m.m. ved læge Tomas Johansen.

Læs mere »
Billedperception som billedproduktion

Foredrag

Torsdag den 26. okt. kl. 19.30

 

Billedkunstbetragtning har ændret sig med udviklingen af billederne selv. Med enkel metodiske greb kan man analysere og berige billeder og sin egen oplevelse af dem. Foredrag og samtale med Jeppe Flummer. 

Læs mere »
Hjertets tænkning og tidens nød

Foredrag

Torsdag den 9. nov. kl. 19.30

 

Alt, hvad vi gør, udspringer af tanker og følelser. Når det, vi gør, kun skaber kriser, konflikter og katastrofer, må der være noget galt med vores tænkning. Foredrag af Niels Henrik Nielsen. 

 

Læs mere »
Augustinus og judaskysset til naturen

Foredrag

Torsdag den 30. nov. kl. 19.30

 

I oldtiden og langt op i middelalderen betragtede man naturen som noget moderligt. Udnyttelse af naturen var utænkelig og skamfuld. Hvordan er det gået til at denne opfattelse forsvandt og at naturen nu kunne udnyttes og – som i vor tid – misbruges? Foredrag af Jesper Schou. 

Læs mere »