Arrangementskalender

EFTERÅR 2022
EFTERÅR 2022
Efterårets program opdateres løbende og vil være fuldt tilgængeligt med udgangen af juni måned.
God sommer og på gensyn til august!

Maria i mysteriedramaet, hendes udfordringer, kampe og sejre
Foredrag
Fredag den 12. aug. kl. 19.30-22.00
Som optakt til opførelsen af Rudolf Steiners 4. Mysteriedrama Sjælenes opvågnen, holder mysteriedramagruppen en række foredrag til belysning af dramaet. Denne gang om Maria-skikkelsen af Henriette Alsbæk.

Jordstråle-foredrag
Foredrag
Torsdag den 18. aug. kl. 17.00-20.00
Med over 30 års erfaring, flere verdensopdagelser på området samt forbedret opmålingsteknik er det nu muligt at forebygge mange sygdomme. Orla S. Pedersen fortæller om jordstråler, deres virkninger og hvordan man kan forebygge sygdomme, hvor årsagen er jordstråler.

Naturstemninger – Rudolf Steiners impuls til et nyt maleri
Kunst- og samtalesalon
Lørdag den 27. aug. kl. 14.00 – 16.00
I løbet af 1921 – 22 tegnede Rudolf Steiner 9 små skitser, de såkaldte Naturstemninger. Disse kan ses som en impuls til et nyt maleri, en ny måde at arbejde med naturbilleder på udfra en indre oplevelse af farven ved Claus Dahl.

Ånden i den sociale organisme og kampen mod Ahriman
Kunst- og samtalesalon
Lørdag den 3. sep. kl. 14.00 – 16.00
I forbindelse med opførelsen af Rudolf Steiners 4. Mysteriedrama holder mysteriedramagruppen en række oplæg til belysning af dramaet. Denne gang Jess Hansen, der er instruktør og spiller historieprofessor Capesius.

Eurytmiworkshop
Eurytmiworkshop
Onsdage 17.00 – 18.30, fra den 14. sep.
“En verden i mig og jeg i verden”. Vi arbejder med det virksomme ord i bevægelsesstrøm og i relation til hinanden. Med eurytmist Anette Nielsen.

Aktuelt emne med Gerald Häfner
Foredrag
Fredag den 16. sep. kl. 19.30
Leder af Sektion for Socialvidenskab ved Goetheanum, Gerald Häfner, besøger København i anledning af den årlige, interne konference mellem de nordiske landes socialvidenskabelige sektioner. Ved denne lejlighed holder han dette offentligt foredrag om et aktuelt emne. Mere information, når vi nærmer os datoen.

Michaelshøjtidsfest
Årstidsfest
Søndag den 25. sep. kl. 15.00 – 17.30
Med udgangspunkt i Wienerkongressen fra sommeren 1922 ser vi på Europas udfordringer og opgaver i disse år. Oplæg med Jeppe Flummer efterfulgt af kunstnerisk indslag.

Udviklingsvejen for Johannes Thomasius i Rudolf Steiners mysteriedramaer
Foredrag
Fredag den 30. sep. kl. 19.30
Som optakt til opførelsen af Rudolf Steiners 4. Mysteriedrama Sjælenes opvågnen, holder mysteriedramagruppen en række foredrag til belysning af dramaet. Denne gang om Johannes Thomasius ved Andreas Przemyslak.

Menneskets muligheder i et levende ”mellemrum”
Kunst- og samtalesalon
Lørdag den 1. okt. kl. 14.00 – 16.00
I mødet mellem mennesker, i naturbetragtninger og kunstnerisk arbejde kan “mellemrum” findes. Hvordan finder vi mere bevidst ind i “mellemrummet”, hvor meget kan ske? Ved Anders Høier.

”At handle af kærlighed til handlingen”
Foredrag
Torsdag den 6. okt. kl. 19.30
Titlen er et citat fra Rudolf Steiners Frihedens filosofi og beskriver i kort form, hvad en kunstnerisk oplevelse er. Ove Frankel vil hér forbinde den kunstneriske oplevelse med et af Steiners hovedværker gennem eksempler fra billedkunsten.

Tidens store spørgsmål
Dialog- og debatarrangement
Lørdag den 15. okt. kl. 10.00 – 15.00
På baggrund af redskaber fra den Socialøkologiske værktøjskasse lægges der op til den gode dialog om et aktuelt emne. Med Erik Lemcke.

På sporet af livsvejen. Planetkvaliteterne som kompas i biografien.
Workshop
Lørdag den 29. okt. kl. 13.00 – 17.30
Foredrag og workshop om Jeg’et som den indre leder af planetkvaliteterne i sjælelivet og på livsvejen. Med Lotte Juul Lauesen.

Forbindelsen mellem Parcifal og Tempelridderne
Foredrag
Torsdag den 3. nov. kl. 19.30
Foredraget sætter fokus på, hvordan forståelsen af henholdsvis Parcifalmyten og Tempelridderne kan være en inspirerende ledetråd også for mennesker i vores tid.

Rudolf Steiners 4. Mysteriedrama “Sjælenes opvågnen” – Opførelse
Drama
Lørdag den 12. & søndag den 13. nov. kl. 10.00
Michaelsskolen, Stockholtbuen, Herlev

Joseph Beuys 100 år
Foredrag
Fredag den 18. nov. kl. 19.30
Joseph Beuys, berømt bl.a. for sine tanker om den sociale skulptur, fyldte i 2021 100 år. Jeppe Flummer, billedhugger m.m., fortæller om Beuys og berøringspunkter med Steiners tanker.

Mens vi venter på julen
Foredrag
Torsdag den 1. dec. kl. 19.30
Julen er fortællingernes tid. Astronomen vil give sit bud på, hvordan man kan undgå, at de modsiger de historiske kilder og de astronomiske forhold. Ved Søren Toft.

Rudolf Steiners første Goetheanum illustreret med lysbilleder
Foredrag
Torsdag den 8. dec. kl. 19.30
Grundstenen til det første Goetheanum i Dornach ved Basel blev lagt i september 1913. Bygningen blev taget i brug 7 år senere og gik fysisk op i flammer den 31. december 1922. I anledning af 100-året for branden fortæller arkitekt Morten Gunge om bygningen, hvor kunstarterne søgtes integreret, gennem veldokumenteret materiale.

Mødet med den levende Gud – Kristi æteriske tilsynekomst i vor tid
Kunst- og samtalesalon
Lørdag den 10. dec. kl. 14.00 – 16.00
Forfatter Jørgen Braren Laritzen fortæller bl.a. om sit kraftfulde møde med Kristus ved en salon, hvor der efterfølgende bliver lejlighed til spørgsmål og samtale.

JULEHØJTIDSFEST
Årstidsfest
Søndag den 18. dec. kl. 15.00 – 17.30
Julebetragtning ved Niels Henrik Nielsen over ord af mystikeren Angelus Silesius, mens strygekvartetten Van Der Pals Quartet spiller julemusik af Leopold van der Pals.