Arrangementskalender

EFTERÅR 2022

EFTERÅR 2022

 

Efterårets program opdateres løbende og vil være fuldt tilgængeligt med udgangen af juni måned.

 

God sommer og på gensyn til august!

Læs mere »
Jordstråle-foredrag

Foredrag

Torsdag den 18. aug. kl. 17.00-20.00

 

Med over 30 års erfaring, flere verdensopdagelser på området samt forbedret opmålingsteknik er det nu muligt at forebygge mange sygdomme. Orla S. Pedersen fortæller om jordstråler, deres virkninger og hvordan man kan forebygge sygdomme, hvor årsagen er jordstråler. 

 

Læs mere »
Ånden i den sociale organisme og kampen mod Ahriman

Kunst- og samtalesalon

Lørdag den 3. sep. kl. 14.00 – 16.00  

 

I forbindelse med opførelsen af Rudolf Steiners 4. Mysteriedrama holder mysteriedramagruppen en række oplæg til belysning af dramaet. Denne gang Jess Hansen, der er instruktør og spiller historieprofessor Capesius.

Læs mere »
Eurytmiworkshop

Eurytmiworkshop

Onsdage 17.00 – 18.30, fra den 14. sep.

 

“En verden i mig og jeg i verden”. Vi arbejder med det virksomme ord i bevægelsesstrøm og i relation til hinanden. Med eurytmist Anette Nielsen. 

Læs mere »
Aktuelt emne med Gerald Häfner

Foredrag

Fredag den 16. sep. kl. 19.30

 

Leder af Sektion for Socialvidenskab ved Goetheanum, Gerald Häfner, besøger København i anledning af den årlige, interne konference mellem de nordiske landes socialvidenskabelige sektioner. Ved denne lejlighed holder han dette offentligt foredrag om et aktuelt emne. Mere information, når vi nærmer os datoen.

 

Læs mere »
Michaelshøjtidsfest

Årstidsfest

Søndag den 25. sep. kl. 15.00 – 17.30  

 

Med udgangspunkt i Wienerkongressen fra sommeren 1922 ser vi på Europas udfordringer og opgaver i disse år. Oplæg med Jeppe Flummer efterfulgt af kunstnerisk indslag.

Læs mere »
Menneskets muligheder i et levende ”mellemrum”

Kunst- og samtalesalon

Lørdag den 1. okt. kl. 14.00 – 16.00  

 

I mødet mellem mennesker, i naturbetragtninger og kunstnerisk arbejde kan “mellemrum” findes. Hvordan finder vi mere bevidst ind i “mellemrummet”, hvor meget kan ske? Ved Anders Høier. 

 

Læs mere »
”At handle af kærlighed til handlingen”

Foredrag

Torsdag den 6. okt. kl. 19.30

 

Titlen er et citat fra Rudolf Steiners Frihedens filosofi og beskriver i kort form, hvad en kunstnerisk oplevelse er. Ove Frankel vil hér forbinde den kunstneriske oplevelse med et af Steiners hovedværker gennem eksempler fra billedkunsten.

 

Læs mere »
Tidens store spørgsmål

Dialog- og debatarrangement

Lørdag den 15. okt. kl. 10.00 – 15.00

 

På baggrund af redskaber fra den Socialøkologiske værktøjskasse lægges der op til den gode dialog om et aktuelt emne. Med Erik Lemcke.

Læs mere »
Joseph Beuys 100 år

Foredrag

Fredag den 18. nov. kl. 19.30

 

Joseph Beuys, berømt bl.a. for sine tanker om den sociale skulptur, fyldte i 2021 100 år.  Jeppe Flummer, billedhugger m.m., fortæller om Beuys og berøringspunkter med Steiners tanker.

 

Læs mere »
Mens vi venter på julen

Foredrag

Torsdag den 1. dec. kl. 19.30

 

Julen er fortællingernes tid. Astronomen vil give sit bud på, hvordan man kan undgå, at de modsiger de historiske kilder og de astronomiske forhold. Ved Søren Toft.

Læs mere »
Rudolf Steiners første Goetheanum illustreret med lysbilleder

Foredrag

Torsdag den 8. dec. kl. 19.30

 

Grundstenen til det første Goetheanum i Dornach ved Basel blev lagt i september 1913. Bygningen blev taget i brug 7 år senere og gik fysisk op i flammer den 31. december 1922. I anledning af 100-året for branden fortæller arkitekt Morten Gunge om bygningen, hvor kunstarterne søgtes integreret, gennem veldokumenteret materiale.

 

Læs mere »
JULEHØJTIDSFEST

Årstidsfest

Søndag den 18. dec. kl. 15.00 – 17.30  

 

Julebetragtning ved Niels Henrik Nielsen over ord af mystikeren Angelus Silesius, mens strygekvartetten Van Der Pals Quartet spiller julemusik af Leopold van der Pals.

Læs mere »