Tidligere arrangementer

Goetheanums glasvinduer kunstnerisk belyst

Foredrag

Tirsdag den 19. sep kl. 19.30

 

Rudolf Steiner var også engageret i at formidle resultaterne af sin åndelige forskning i kunstnerisk form, hvilket hele Goetheanum er et resultat af. Man kan sige, at hele Goetheanum i sine farver og former er synlig antroposofi. Foredrag af Kirsten Foged.

Læs mere »

Choreocosmos: Kosmisk og sakral eurytmi

Introduktionseftermiddag

Lørdag den 2. sep. kl. 13.00-17.00

 

En introduktion til Choreocosmos ved Maria Linden Thell, som har arbejdet med Choreocosmos i femog tyve år og er hovedansvarlig for Choreocosmos i Europa. I øvrigt medvirker underviser Per Linden Thell.

Læs mere »

PINSEHØJTIDSFEST

Årstidsfest

Mandag den 29. maj kl. 15.00 – 17.30  

 

Genløseren Kristus sender den guddommelige ild (Helligånden) til menneskene i pinsen. Hvad er den guddommelige ild? Hvorledes forløser vi os selv, den kristne  udviklingsvej og Moder Jord ved hjælp af den guddommelige ild? Foredrag ved Jørgen Braren Lauritzen.

Læs mere »

Goethes Faust – en nøgle til antroposofiens tilblivelse og udvikling

Foredrag

Onsdag den 3. maj kl. 19.30

 

Goethe brugte 60 år af sit liv på at diskutere, skrive og omskrive forskellige udgaver af sit skuespil Faust. Rudolf Steiner beskæftigede sig løbende med Faust i sin egen kreative udfoldelse af antroposofien. Kom og hør Paul Klarskovs og Henrik Sørensen foredrag, oplæsning og samtaleøvelser om dramaet om Faust.

Læs mere »

Det Biodynamiske jordbrug og ernæring – en antroposofisk udviklingsimpuls

Kunst- og samtalesalon

Lørdag den 22. april kl. 14.00 – 16.00  

 

Landbruget som organisme er omdrejningspunktet for denne salon, hvor Lis og Ejgil, der i år kan fejre 50 års jubilæum som biodynamiske jordbrugere, bl.a. vil fortælle om brugen af de biodynamiske præparater samt videreudviklingen af kulturplanterne. Efter foredraget kan man købe krydderurter m.m. fra deres gård.    

Læs mere »

PÅSKEHØJTIDSFEST

Årstidsfest

Søndag den 16. apr. kl. 15.00 – 17.30  

 

Opstandelsen i billedkunsten ved Tine Barfod. Rembrandt, van Gogh og Beppe Assenza er nogle af de billedkunstnere, vi vil beskæftige os med i foredraget, mens vi i anden del skal høre ny kunstmusik af norske Lasse Thoresen, danske Bo Holten & færøske Sunleif Rasmussen spillet af Helge Slaatto, violin og Anne Mette Stæhr, klaver.

Læs mere »

Grundstensmeditationen

Eurytmiopførelse

Søndag den 26. marts kl. 16.00-18.30
 

Vidarskolen, Brogårdsvej 61, Gentofte

 

I anledning af 100 året for Julestævnet opfører Den eurytmiske Grundstensgruppe i Danmark Grundstensmeditationen fra Julestævnet, ny-grundlæggelsen af Det Almene Antroposofiske Selskab i 1923/24 – med indføring og demonstration.

Læs mere »

Hvor dit potentiale og verdens behov krydser – dér er dit kald

Foredrag

Fredag den 17. mar. kl. 19.30 – 22.00  

 

Med udgangspunkt i sin nye bog Kompas til indre og ydre lederskab beskriver eurytmist & ledelseskonsulent Lotte Juul Lauesen, hvordan de syv sjælekvaliteter, som vi alle bærer i os, kan være kompas til at lede sig selv og agere i livet – fra midten, solen, jeg’et. 

Læs mere »

Eurytmiworkshop

Eurytmiworkshop – toneeurytmi

Onsdage 17.00 – 18.30, fra den 1. marts

 

Nu er der en mulighed for at få et indblik i toneeurytmiens verden! Med Anette Nielsen, eurytmi, og Sanne Andersen ved flyglet.

 

Der er stadig plads på holdet!

Læs mere »

Indtryk fra det biodynamiske arbejde i Kina

Foredrag

Søndag den 5. mar. kl. 14.00 – 17.00  

 

I 10 år rejste Thomas Lüthi til Kina med foredrag og kurser om den biodynamiske dyrkningsmetode. Men hvordan modtages og udfoldes biodynamikken i en helt anden kultur? Det fortæller Lûthi om hér.

Læs mere »

Vestlig meditation – et bud på nye fællesskaber omkring meditativ praksis

Foredrag

Torsdag den 23. feb. kl. 19.30

 

I den antroposofiske kultur er der gennem de sidste tyve år sket en nyskabelse af rummet omkring meditation. Tidligere har meditation i høj grad været noget, som var overladt til den enkelte. I dag er det dog ofte lettere at finde rum, hvor man kan finde relevant vejledning og gensidig udveksling omkring processerne i det meditative liv. Foredrag ved læge Tomas Johansen og helsepædagog Henrik Sørensen.

Læs mere »

Greven af Saint Germain – et virke i kærlighed til verdensudviklingen

Kunst- og samtalesalon

Lørdag den 11. feb. kl. 14.00 – 16.00  

 

Den esoteriske kristendom forberedes længe før Golgatamysteriets tid og får senere en betydningsfuld impuls igennem åndskikkelsen Christian Rosenkreutz i middelalderen. Greven af Saint-Germain er den mest kendte inkarnation af Christian Rosenkretz! Foredrag med efterfølgende samtale ved Anders Høier.

Læs mere »

Nytårskoncert

Koncert

Lørdag den 28. jan. kl. 15.00 

 

Komponisten Leopold van der Pals boede i Dornach, da Det første Goetheanum brændte. Han havde selv deltaget i arbejdet på bygningen, siden han flyttede til Dornach i 1914 med sin lille familie. Værker skrevet lige inden branden og lige efter danner en smuk ramme for denne koncert, der opføres den 1. januar 2023 på Store scene i Goetheanum i anledning af 100-året for branden og altså senere på måneden i Antroposofisk Kulturhus KBH. 

Læs mere »

Sanduko

Informationsaften

Onsdag den 18. jan. kl. 19.30

 

Sanduko, forening for børns uddannelse og skolegang i den tredje verden, afholder informationsaften for medlemmer og andre interesserede. 

Læs mere »

Menneskets hjerte – fysiske og åndelige aspekter

Foredrag

Torsdag den 12. jan. kl. 19.30

 

En kritisk betragtning af forestillingen om hjertet som en slags mekanisk pumpe kan vise os glimt ind i en omfattende verden af struktureret bevægelse og bevægende sammenhænge: Krop, fysiologi, natur, årstider, ærkeengle, menneskets åndelige udvikling med mere. Foredrag ved antroposofisk læge Tomas Johansen.

Læs mere »

Hellig Tre Konger spillet

Hellig Tre Konger spillet

Mandag den 2. jan. kl. 19.30

 

Det gamle spil om de hellige tre konger i Johannes Hohlenbergs oversættelse. Oberufer-spillene blev bragt til Danmark af eurytmisten Signe Neovius og Hellig Tre Konger spillet har været opført i huset på Rathsacksvej siden Antroposofisk Selskab overtog huset i 1933.  

 

Læs mere »

JULEHØJTIDSFEST

Årstidsfest

Søndag den 18. dec. kl. 15.00 – 17.30  

 

Julebetragtning ved Niels Henrik Nielsen over ord af Rudolf Steiner og af mystikeren Angelus Silesius. Kunstnerisk indslag er desværre aflyst grundet sygdom.

Læs mere »

Rudolf Steiners første Goetheanum illustreret med lysbilleder

Foredrag

Torsdag den 8. dec. kl. 19.30

 

Grundstenen til det første Goetheanum i Dornach ved Basel blev lagt i september 1913. Bygningen blev taget i brug 7 år senere og gik fysisk op i flammer den 31. december 1922. I anledning af 100-året for branden fortæller arkitekt Morten Gunge om bygningen, hvor kunstarterne søgtes integreret, gennem veldokumenteret materiale.

 

Læs mere »

Mens vi venter på julen

Foredrag

Torsdag den 1. dec. kl. 19.30

 

Julen er fortællingernes tid. Astronomen vil give sit bud på, hvordan man kan undgå, at de modsiger de historiske kilder og de astronomiske forhold. Ved Søren Toft.

Læs mere »

Joseph Beuys 100 år

Foredrag

Torsdag den 24. nov. kl. 19.30

 

Joseph Beuys, berømt bl.a. for sine tanker om den sociale skulptur, fyldte i 2021 100 år.  Jeppe Flummer, billedhugger m.m., fortæller om Beuys og berøringspunkter med Steiners tanker.

 

Læs mere »

Tidens store spørgsmål

AFLYST! Dialog- og debatarrangement

Lørdag den 15. okt. kl. 10.00 – 15.00

 

På baggrund af redskaber fra den Socialøkologiske værktøjskasse lægges der op til den gode dialog om et aktuelt emne. Med Erik Lemcke.

Læs mere »

Eurytmiworkshop

Eurytmiworkshop

Onsdage 17.00 – 18.30, fra den 14. sep.

 

“En verden i mig og jeg i verden”. Vi arbejder med det virksomme ord i bevægelsesstrøm og i relation til hinanden. Med eurytmist Anette Nielsen. 

Læs mere »

Menneskets muligheder i et levende ”mellemrum”

Kunst- og samtalesalon

Lørdag den 1. okt. kl. 14.00 – 16.00  

 

I mødet mellem mennesker, i naturbetragtninger og kunstnerisk arbejde kan “mellemrum” findes. Hvordan finder vi mere bevidst ind i “mellemrummet”, hvor meget kan ske? Ved Anders Høier. 

 

Læs mere »

Michaelshøjtidsfest

Årstidsfest

Søndag den 25. sep. kl. 15.00 – 17.30  

 

Med udgangspunkt i Wienerkongressen fra sommeren 1922 ser vi på Europas udfordringer og opgaver i disse år. Oplæg med Jeppe Flummer efterfulgt af Hadamovski’s Michaelslegende med musik af Per Nørgård.

Læs mere »

Åbne møder i september

Åbne møder i september

Tirsdage 19.00 – 21.00

 

Perseus-gruppen har arrangeret en række åbne møder med nedslag i et nyt emne ud fra antroposofien hver gang. Alle er velkomne.

Læs mere »

The Social Impulse of Anthroposophy in Times of dramatic Crises

Foredrag

Fredag den 16. sep. kl. 19.30

 

Leder af Sektion for Socialvidenskab ved Goetheanum, Gerald Häfner, besøger København i anledning af den årlige, interne konference mellem de nordiske landes socialvidenskabelige sektioner. Ved denne lejlighed holder han dette offentlige foredrag om et aktuelt emne. Mere information, når vi nærmer os datoen.

 

Læs mere »

Ånden i den sociale organisme og kampen mod Ahriman

Kunst- og samtalesalon

Lørdag den 3. sep. kl. 14.00 – 16.00  

 

I forbindelse med opførelsen af Rudolf Steiners 4. Mysteriedrama holder mysteriedramagruppen en række oplæg til belysning af dramaet. Denne gang Jess Hansen, der er instruktør og spiller historieprofessor Capesius.

Læs mere »

Jordstråle-foredrag

Foredrag

Torsdag den 18. aug. kl. 17.00-20.00

 

Med over 30 års erfaring, flere verdensopdagelser på området samt forbedret opmålingsteknik er det nu muligt at forebygge mange sygdomme. Orla S. Pedersen fortæller om jordstråler, deres virkninger og hvordan man kan forebygge sygdomme, hvor årsagen er jordstråler. 

 

Læs mere »

EFTERÅR 2022

EFTERÅR 2022

 

Efterårets program er klar! Et par nye arrangementer kan dog komme løbende til. Ønsker du at modtage opdateringer, kan du tilmelde dig på nyhederrathsacksvej@gmail.com 

Læs mere »

SKT HANS HØJTIDSFEST

Årstidsfest

Søndag den 19. juni kl. 15.00 – 17.30  

 

“Midsommermysteriet i fortid og nutid”, oplæg ved Anders Høier. Musik af og med Trine Opsahl, keltisk harpe. 

Læs mere »

Per Nørgård 90 år

Eurytmikoncert

Lørdag den 11. juni kl. 14.00 – 16.00  

 

Rainer Maria Rilkes digt Liebeslied var inspirationskilde for Per Nørgårds Fragment V for violin og klaver. Disse to værker er omdrejningspunktet i denne eurytmikoncert med Eurytmiensemblet Metamorfose med gæstende musikere.

 

Læs mere »

Sommerfugledalen

Workshop

Lørdag den 23. april kl. 10.00-16.00

 

Sommerfugledalen blev Inger Christensens sidste værk.  I løbet af workshoppen vil vi prøve at åbne og gennemstrømme sonettens poetiske sprog ved hjælp af enkle eurytmiske grundelementer. Med eurytmist Ingelise Jensen.

Læs mere »

PÅSKEHØJTIDSFEST

Årstidsfest

Mandag den 18. april kl. 15.00 – 17.30  

 

Oplæg om påskemysteriet og gralen ved Olaf Nybo, musik af Schubert ved Sanne Andersen og tekst af Grundtvig.

Læs mere »

Rudolf Steiners Frihedens filosofi – et studieforløb

Aftenskolekursus – forløb over 8 gange

Torsdage kl. 17.00 – 19.00 / Første gang den 20. januar 

 

Er mennesket frit? Eller kan det blive det? Hvad betyder det at være fri? Disse spørgsmål og mange andre bliver taget under behandling under dette kursus-forløb i 2. del af Frihedens Filosofi med Kirsten Skjerbæk som mødeleder. 

Læs mere »

Beethoven i bevægelse – 251 års jubilæum

Kunst- og samtalesalon

Lørdag den 11. dec. kl. 14.00 – 16.00  

 

Eurytmiensemblet Metamorfose opfører nogle af Beethovens mest elskede violinstykker: Violinsonaterne nr. 5 i F-dur kaldet Forårssonaten og Violinsonate nr. 6 i A-dur omkransende det skæbnesvangre brev Heiligenstadt-testamentet.

Læs mere »

Indvielsens port – Rudolf Steiners 1. mysteriedrama

Foredrag
Torsdag den 18. nov. kl. 19.30-21.00

 

I mysteiredramaerne skildrer Rudolf Steiner konkrete menneskers udviklingsveje. Vi oplever mennesket i kamp for at blive menneske. Det kan inspirere os til at se vores eget liv i et kunstnerisk perspektiv. Foredrag ved skuespiller Paul Klarskov.

 

Læs mere »

Goethes Eventyret om den grønne slange og den skønne lilje

Kunst- og samtalesalon

Lørdag den 13. nov. kl. 14.00 – 16.00  

 

Goethes eventyr er fuld af gåder og har i løbet af tiden været genstand for mange forskellige og ofte modsigende tolkningsforsøg. Dr. Olaf Nybo fokuserer i foredraget hér på en spirituel tydning af Goethes mangfoldige imaginative billeder. 

Læs mere »

Morgen ved midnatt

Kunst- og samtalesalon

Lørdag den 2. okt. kl. 14.00-16.00

 

Den norske forfatter Kaj Skagen fortæller i samtale med Morten Gunge om sit arbejde med Rudolf Steiners biografi – fra ung filosof til esoteriker.

Læs mere »

Johannes-evangeliet

Foredrag 

Torsdag den 30. sep. kl. 19.30 – 21.30  

 

Johannes-evangeliet handler om menneskets vej til åndelig bevidsthed. Det fremgår direkte af teksten ud fra den originale betydning af ordene.  Foredrag ved Peter Brincker.

Læs mere »

MICHAELSHØJTIDSFEST

Årstidsfest

Søndag den 26. sep. kl. 15.00 – 17.30  

 

Michaelsimpulsen set i lyset af fortid og nutid  vil være omdrejningspunktet for et oplæg af Annelise Sadolin med efterfølgende samtale. PROGRAMÆNDRING: Desværre har koret fra Vidarskolen måttet melde afbud. Til gengæld kommer deres dirigent Alexandra Bertelsen og synger Michaelshymner og -sange med os som fællessang. 

Læs mere »

Schuberts sangcyklus Schwanengesang

Kunst- og samtalesalon

Lørdag den 18. sep. kl. 14.00 – 16.00  

 

Schubert satte i sin sidste levetid blandt andet toner til fjorten lieder udgivet under titlen Schwanengesang. Hér spejler naturen digterens sjæleliv, som Schubert omsætter i musik godt hjulpet af den stærke samklang med naturen, som er en del af hans særkende. Lukas Noerbel, tenor, og Sanne Andersen, klaver, opfører hele sangcyklussen med introduktion ved Jane Schwarz. 

Læs mere »

Rudolf Steiners Frihedens filosofi – et studieforløb

Aftenskolekursus – forløb over 7 gange

Torsdage kl. 17.00 – 19.00 / Første gang den 2. september 

 

Er mennesket frit? Eller kan det blive det? Hvad betyder det at være fri? Disse spørgsmål og mange andre bliver taget under behandling under dette kursus-forløb i 1. del af Frihedens Filosofi med Kirsten Skjerbæk som mødeleder. 

Læs mere »

Skt. Hans højtidsfest

Årstidsfest
Søndag den 20. juni kl. 15.00 – 17.30

 

Opstandelseskræfter i naturen ved midsommer. Foredrag ved Anders Høier efterfulgt af keltisk inspireret musik med Trine Opsahl, harpe, & Josefine Opsahl, cello.

 

Læs mere »

Frihed og kærlighed

Foredrag 

Torsdag den 3. juni kl. 19.30 – 22.00  

 

Frihed og kærlighed er vores højeste fremtidsmål. Men vejen dertil er ikke givet på forhånd. Foredrag & samtale med Niels Henrik Nielsen.

Læs mere »

Schillers æstetiske breve

Kunst- og samtalesalon

Søndag den 30. maj 2020 kl. 14.00-16.00

 

I forlængelse af samtalesalonen i efteråret om Goethes Wilhelm Meister besøger Per Øhrgaard os igen – denne gang med en udlægning og samtale om Schillers æstetiske breve.

Læs mere »

UDSKUDT! Mobilstråling fra 3G til 5G: er det farligt?

Oplæg med efterfølgende debat

Torsdag den 4. marts kl. 19.30 – 21.30  

 

Vi står overfor en massiv udrulning af 5G mobilnettet og mange forbrugere er nervøse for de helbredsmæssige konsekvenser. Flemmimg Blicher har arbejdet med telekommunikation i mange år og vil redegøre for teknologien og risici.

Læs mere »

AFLYST! Julehøjtidsfest

Årstidsfest
Søndag den 20. dec. kl. 15.00 – 17.30

 

Julebetragtning ved Niels Henrik Nielsen & meditation af Schubert med Hans Andersen ved flyglet. Festen indledes af Safira Nielsen, solo cello.

 

 

Læs mere »

Glasvinduerne i Det første Goetheanum

Foredrag med lysbilleder

Tirsdag den 24. nov. kl. 19.30 – 21.30

 

De farvede glasvinduer i både det første og det andet Goetheanum kan hjælpe iagttageren til at indleve sig i forskellige aspekter af erkendelsesveje frem mod det oversanselige. Arkitekt Morten Gunge fortæller hvordan.

Læs mere »

Kunstbetragtning på Arken

Kunstbetragtning ved Ove Frankel

Torsdag den 19. nov. kl. 13.00-16.30

 

I forlængelse af kunst- og samtalesalonen den 5.sep. om Arild Rosenkrantz fører Ove Frankel os igennem udstillingen på Arken med betragtninger af udvalgte værker.

 

Læs mere »

Kunstbetragtning på Arken

Kunstbetragtning ved Ove Frankel

Fredag den 13. nov. kl. 13.00-16.30

 

I forlængelse af kunst- og samtalesalonen den 5.sep. om Arild Rosenkrantz fører Ove Frankel os igennem udstillingen på Arken med betragtninger af udvalgte værker.

 

Læs mere »

Den evige skabelse og mennesket som medskaber

Foredrag ved Anders Høier

Torsdag den 5. nov. kl. 19.30-21.30

 

Fra myterne og religionernes skabelsesberetninger kender vi de store billeder fra verdens skabelse.  I åndsvidenskaben har Rudolf Steiner givet en moderne form for esoterik, der som noget grundlæggende giver mennesket en mulighed for at opleve, hvordan åndelige væsener i hinanden vedvarende skaber, opretholder og nydanner verden!

 

Læs mere »

Kunstbetragtning på Arken

Kunstbetragtning ved Ove Frankel

Torsdag den 5. nov. kl. 12.00-15.00

 

I forlængelse af kunst- og samtalesalonen den 5.sep. om Arild Rosenkrantz fører Ove Frankel os igennem udstillingen på Arken med betragtninger af udvalgte værker.

 

Læs mere »