Tidligere arrangementer

Goetheanums glasvinduer kunstnerisk belyst
Foredrag
Tirsdag den 19. sep kl. 19.30
Rudolf Steiner var også engageret i at formidle resultaterne af sin åndelige forskning i kunstnerisk form, hvilket hele Goetheanum er et resultat af. Man kan sige, at hele Goetheanum i sine farver og former er synlig antroposofi. Foredrag af Kirsten Foged.

Meditationens guddommelige kraft
Weekendkursus
Lør-søn den 16.-17. sep kl. 9.30-16
Et kursusforløb i kristen meditation ved Jørgen Braren Lauritzen.

Menneskets åndelige mission på jorden
Foredrag
Tirsdag den 12. sep kl. 19.30
En sammenligning af tekster fra henholdsvis Rudolf Steiner og bibelen om temaet ved Peter Brincker.

Kan man se æter-verdenen? De levende kræfter i naturen og i naturlægemidlerne – Et indblik i æter-verdenen
Foredrag
Torsdag den 7. sep kl. 19.30
Hvordan samvirker æterkræfter og formkræfter i vores krop? Og hvordan kan vi bruge lægemidler til at styrke balancen mellem disse to? Foredrag med farmaceut Jesper Schrøder

Choreocosmos: Kosmisk og sakral eurytmi
Introduktionseftermiddag
Lørdag den 2. sep. kl. 13.00-17.00
En introduktion til Choreocosmos ved Maria Linden Thell, som har arbejdet med Choreocosmos i femog tyve år og er hovedansvarlig for Choreocosmos i Europa. I øvrigt medvirker underviser Per Linden Thell.

Signaturlæren. Hvad kan planternes udseende fortælle os?
Samtalesalon
Lørdag 19. aug kl. 14.00 – 16.00
Signaturlæren er beskrevet allerede af Paracelsus. Foredrag ved Hans Peter Abrahamsen.

PINSEHØJTIDSFEST
Årstidsfest
Mandag den 29. maj kl. 15.00 – 17.30
Genløseren Kristus sender den guddommelige ild (Helligånden) til menneskene i pinsen. Hvad er den guddommelige ild? Hvorledes forløser vi os selv, den kristne udviklingsvej og Moder Jord ved hjælp af den guddommelige ild? Foredrag ved Jørgen Braren Lauritzen.

Fra Zarathustras Urpersien til det moderne Iran
Foredrag
Fredag den 26. maj kl. 19.30
Irans historie antroposofisk betragtet med billeder fra foredragsholderens rejser i Iran. Foredrag ved Jesper Schou.

Menneskets dybere betydning for naturen
Foredrag
Fredag den 12. maj kl. 19.30
Hvordan kan vi komme til en dybere forståelse af forholdet mellem mennesket og naturen. Kirsten Larsen fra det biodynamiske Skjoldhøj Landbrugsfællesskab har noget på hjerte.

Goethes Faust – en nøgle til antroposofiens tilblivelse og udvikling
Foredrag
Onsdag den 3. maj kl. 19.30
Goethe brugte 60 år af sit liv på at diskutere, skrive og omskrive forskellige udgaver af sit skuespil Faust. Rudolf Steiner beskæftigede sig løbende med Faust i sin egen kreative udfoldelse af antroposofien. Kom og hør Paul Klarskovs og Henrik Sørensen foredrag, oplæsning og samtaleøvelser om dramaet om Faust.

Det Biodynamiske jordbrug og ernæring – en antroposofisk udviklingsimpuls
Kunst- og samtalesalon
Lørdag den 22. april kl. 14.00 – 16.00
Landbruget som organisme er omdrejningspunktet for denne salon, hvor Lis og Ejgil, der i år kan fejre 50 års jubilæum som biodynamiske jordbrugere, bl.a. vil fortælle om brugen af de biodynamiske præparater samt videreudviklingen af kulturplanterne. Efter foredraget kan man købe krydderurter m.m. fra deres gård.

PÅSKEHØJTIDSFEST
Årstidsfest
Søndag den 16. apr. kl. 15.00 – 17.30
Opstandelsen i billedkunsten ved Tine Barfod. Rembrandt, van Gogh og Beppe Assenza er nogle af de billedkunstnere, vi vil beskæftige os med i foredraget, mens vi i anden del skal høre ny kunstmusik af norske Lasse Thoresen, danske Bo Holten & færøske Sunleif Rasmussen spillet af Helge Slaatto, violin og Anne Mette Stæhr, klaver.

Grundstensmeditationen
Eurytmiopførelse
Søndag den 26. marts kl. 16.00-18.30
Vidarskolen, Brogårdsvej 61, Gentofte
I anledning af 100 året for Julestævnet opfører Den eurytmiske Grundstensgruppe i Danmark Grundstensmeditationen fra Julestævnet, ny-grundlæggelsen af Det Almene Antroposofiske Selskab i 1923/24 – med indføring og demonstration.

Fremtiden i den antroposofiske bevægelse – kan vi få øje på den?
Foredrag
Torsdag den 23. mar. kl. 19.30
Fremtiden i den antroposofiske bevægelse – kan vi få øje på den? Foredrag ved Niels Henrik Nielsen, formand for Antroposofisk Selskab Danmark.

Hvor dit potentiale og verdens behov krydser – dér er dit kald
Foredrag
Fredag den 17. mar. kl. 19.30 – 22.00
Med udgangspunkt i sin nye bog Kompas til indre og ydre lederskab beskriver eurytmist & ledelseskonsulent Lotte Juul Lauesen, hvordan de syv sjælekvaliteter, som vi alle bærer i os, kan være kompas til at lede sig selv og agere i livet – fra midten, solen, jeg’et.

Eurytmiworkshop
Eurytmiworkshop – toneeurytmi
Onsdage 17.00 – 18.30, fra den 1. marts
Nu er der en mulighed for at få et indblik i toneeurytmiens verden! Med Anette Nielsen, eurytmi, og Sanne Andersen ved flyglet.
Der er stadig plads på holdet!

Indtryk fra det biodynamiske arbejde i Kina
Foredrag
Søndag den 5. mar. kl. 14.00 – 17.00
I 10 år rejste Thomas Lüthi til Kina med foredrag og kurser om den biodynamiske dyrkningsmetode. Men hvordan modtages og udfoldes biodynamikken i en helt anden kultur? Det fortæller Lûthi om hér.

Vestlig meditation – et bud på nye fællesskaber omkring meditativ praksis
Foredrag
Torsdag den 23. feb. kl. 19.30
I den antroposofiske kultur er der gennem de sidste tyve år sket en nyskabelse af rummet omkring meditation. Tidligere har meditation i høj grad været noget, som var overladt til den enkelte. I dag er det dog ofte lettere at finde rum, hvor man kan finde relevant vejledning og gensidig udveksling omkring processerne i det meditative liv. Foredrag ved læge Tomas Johansen og helsepædagog Henrik Sørensen.

Greven af Saint Germain – et virke i kærlighed til verdensudviklingen
Kunst- og samtalesalon
Lørdag den 11. feb. kl. 14.00 – 16.00
Den esoteriske kristendom forberedes længe før Golgatamysteriets tid og får senere en betydningsfuld impuls igennem åndskikkelsen Christian Rosenkreutz i middelalderen. Greven af Saint-Germain er den mest kendte inkarnation af Christian Rosenkretz! Foredrag med efterfølgende samtale ved Anders Høier.

Udvikling af organisationer og voksne mennesker baseret på Socialøkologi
Foredrag
Torsdag den 9. feb. kl. 19.30-21.00
Med baggrund i socialøkologien kommer Erik Lemcke ind på forskellige metoder og værktøjer til samarbejde mellem voksne mennesker i fællesskaber og grupper, konfliktforståelse og -løsning samt biografiarbejdets grundlag.

Nytårskoncert
Koncert
Lørdag den 28. jan. kl. 15.00
Komponisten Leopold van der Pals boede i Dornach, da Det første Goetheanum brændte. Han havde selv deltaget i arbejdet på bygningen, siden han flyttede til Dornach i 1914 med sin lille familie. Værker skrevet lige inden branden og lige efter danner en smuk ramme for denne koncert, der opføres den 1. januar 2023 på Store scene i Goetheanum i anledning af 100-året for branden og altså senere på måneden i Antroposofisk Kulturhus KBH.

Sanduko
Informationsaften
Onsdag den 18. jan. kl. 19.30
Sanduko, forening for børns uddannelse og skolegang i den tredje verden, afholder informationsaften for medlemmer og andre interesserede.

Menneskets hjerte – fysiske og åndelige aspekter
Foredrag
Torsdag den 12. jan. kl. 19.30
En kritisk betragtning af forestillingen om hjertet som en slags mekanisk pumpe kan vise os glimt ind i en omfattende verden af struktureret bevægelse og bevægende sammenhænge: Krop, fysiologi, natur, årstider, ærkeengle, menneskets åndelige udvikling med mere. Foredrag ved antroposofisk læge Tomas Johansen.

Vinter & forår 2023
Programmet for vinter og forår 2023 vil løbende blive opdateret hér på siden, i vores nyhedsbrev og på www.antroposofisk-kalender.dk

Hellig Tre Konger spillet
Hellig Tre Konger spillet
Mandag den 2. jan. kl. 19.30
Det gamle spil om de hellige tre konger i Johannes Hohlenbergs oversættelse. Oberufer-spillene blev bragt til Danmark af eurytmisten Signe Neovius og Hellig Tre Konger spillet har været opført i huset på Rathsacksvej siden Antroposofisk Selskab overtog huset i 1933.

JULEHØJTIDSFEST
Årstidsfest
Søndag den 18. dec. kl. 15.00 – 17.30
Julebetragtning ved Niels Henrik Nielsen over ord af Rudolf Steiner og af mystikeren Angelus Silesius. Kunstnerisk indslag er desværre aflyst grundet sygdom.

Mødet med den levende Gud – Kristi æteriske tilsynekomst i vor tid
Kunst- og samtalesalon
Lørdag den 10. dec. kl. 14.00 – 16.00
Forfatter Jørgen Braren Laritzen fortæller bl.a. om sit kraftfulde møde med Kristus ved en salon, hvor der efterfølgende bliver lejlighed til spørgsmål og samtale.

Rudolf Steiners første Goetheanum illustreret med lysbilleder
Foredrag
Torsdag den 8. dec. kl. 19.30
Grundstenen til det første Goetheanum i Dornach ved Basel blev lagt i september 1913. Bygningen blev taget i brug 7 år senere og gik fysisk op i flammer den 31. december 1922. I anledning af 100-året for branden fortæller arkitekt Morten Gunge om bygningen, hvor kunstarterne søgtes integreret, gennem veldokumenteret materiale.

Mens vi venter på julen
Foredrag
Torsdag den 1. dec. kl. 19.30
Julen er fortællingernes tid. Astronomen vil give sit bud på, hvordan man kan undgå, at de modsiger de historiske kilder og de astronomiske forhold. Ved Søren Toft.

Joseph Beuys 100 år
Foredrag
Torsdag den 24. nov. kl. 19.30
Joseph Beuys, berømt bl.a. for sine tanker om den sociale skulptur, fyldte i 2021 100 år. Jeppe Flummer, billedhugger m.m., fortæller om Beuys og berøringspunkter med Steiners tanker.

Rudolf Steiners 4. Mysteriedrama “Sjælenes opvågnen” – Opførelse
Drama
Lørdag den 12. & søndag den 13. nov. kl. 10.00
Michaelsskolen, Stockholtbuen, Herlev

Forbindelsen mellem Parcifal og Tempelridderne
Foredrag
Torsdag den 3. nov. kl. 19.30
Foredraget sætter fokus på, hvordan forståelsen af henholdsvis Parcifalmyten og Tempelridderne kan være en inspirerende ledetråd også for mennesker i vores tid. Ved Peter Brincker.

AFLYST! På sporet af livsvejen. Planetkvaliteterne som kompas i biografien.
Workshop
Lørdag den 29. okt. kl. 13.00 – 17.30
Foredrag og workshop om Jeg’et som den indre leder af planetkvaliteterne i sjælelivet og på livsvejen. Med Lotte Juul Lauesen.

Tidens store spørgsmål
AFLYST! Dialog- og debatarrangement
Lørdag den 15. okt. kl. 10.00 – 15.00
På baggrund af redskaber fra den Socialøkologiske værktøjskasse lægges der op til den gode dialog om et aktuelt emne. Med Erik Lemcke.

Eurytmiworkshop
Eurytmiworkshop
Onsdage 17.00 – 18.30, fra den 14. sep.
“En verden i mig og jeg i verden”. Vi arbejder med det virksomme ord i bevægelsesstrøm og i relation til hinanden. Med eurytmist Anette Nielsen.

Menneskets muligheder i et levende ”mellemrum”
Kunst- og samtalesalon
Lørdag den 1. okt. kl. 14.00 – 16.00
I mødet mellem mennesker, i naturbetragtninger og kunstnerisk arbejde kan “mellemrum” findes. Hvordan finder vi mere bevidst ind i “mellemrummet”, hvor meget kan ske? Ved Anders Høier.

Udviklingsvejen for Johannes Thomasius i Rudolf Steiners mysteriedramaer
Foredrag
Fredag den 30. sep. kl. 19.30
Som optakt til opførelsen af Rudolf Steiners 4. Mysteriedrama Sjælenes opvågnen, holder mysteriedramagruppen en række foredrag til belysning af dramaet. Denne gang om Johannes Thomasius ved Andreas Przemyslak.

Michaelshøjtidsfest
Årstidsfest
Søndag den 25. sep. kl. 15.00 – 17.30
Med udgangspunkt i Wienerkongressen fra sommeren 1922 ser vi på Europas udfordringer og opgaver i disse år. Oplæg med Jeppe Flummer efterfulgt af Hadamovski’s Michaelslegende med musik af Per Nørgård.

Åbne møder i september
Åbne møder i september
Tirsdage 19.00 – 21.00
Perseus-gruppen har arrangeret en række åbne møder med nedslag i et nyt emne ud fra antroposofien hver gang. Alle er velkomne.

The Social Impulse of Anthroposophy in Times of dramatic Crises
Foredrag
Fredag den 16. sep. kl. 19.30
Leder af Sektion for Socialvidenskab ved Goetheanum, Gerald Häfner, besøger København i anledning af den årlige, interne konference mellem de nordiske landes socialvidenskabelige sektioner. Ved denne lejlighed holder han dette offentlige foredrag om et aktuelt emne. Mere information, når vi nærmer os datoen.

Ånden i den sociale organisme og kampen mod Ahriman
Kunst- og samtalesalon
Lørdag den 3. sep. kl. 14.00 – 16.00
I forbindelse med opførelsen af Rudolf Steiners 4. Mysteriedrama holder mysteriedramagruppen en række oplæg til belysning af dramaet. Denne gang Jess Hansen, der er instruktør og spiller historieprofessor Capesius.

Naturstemninger – Rudolf Steiners impuls til et nyt maleri
Kunst- og samtalesalon
Lørdag den 27. aug. kl. 14.00 – 16.00
I løbet af 1921 – 22 tegnede Rudolf Steiner 9 små skitser, de såkaldte Naturstemninger. Disse kan ses som en impuls til et nyt maleri, en ny måde at arbejde med naturbilleder på udfra en indre oplevelse af farven ved Claus Dahl.

Jordstråle-foredrag
Foredrag
Torsdag den 18. aug. kl. 17.00-20.00
Med over 30 års erfaring, flere verdensopdagelser på området samt forbedret opmålingsteknik er det nu muligt at forebygge mange sygdomme. Orla S. Pedersen fortæller om jordstråler, deres virkninger og hvordan man kan forebygge sygdomme, hvor årsagen er jordstråler.

Maria i mysteriedramaet, hendes udfordringer, kampe og sejre
Foredrag
Fredag den 12. aug. kl. 19.30-22.00
Som optakt til opførelsen af Rudolf Steiners 4. Mysteriedrama Sjælenes opvågnen, holder mysteriedramagruppen en række foredrag til belysning af dramaet. Denne gang om Maria-skikkelsen af Henriette Alsbæk.

EFTERÅR 2022
EFTERÅR 2022
Efterårets program er klar! Et par nye arrangementer kan dog komme løbende til. Ønsker du at modtage opdateringer, kan du tilmelde dig på nyhederrathsacksvej@gmail.com

SKT HANS HØJTIDSFEST
Årstidsfest
Søndag den 19. juni kl. 15.00 – 17.30
“Midsommermysteriet i fortid og nutid”, oplæg ved Anders Høier. Musik af og med Trine Opsahl, keltisk harpe.

Per Nørgård 90 år
Eurytmikoncert
Lørdag den 11. juni kl. 14.00 – 16.00
Rainer Maria Rilkes digt Liebeslied var inspirationskilde for Per Nørgårds Fragment V for violin og klaver. Disse to værker er omdrejningspunktet i denne eurytmikoncert med Eurytmiensemblet Metamorfose med gæstende musikere.

Sjælenes opvågnen – Rudolf Steiners 4. mysteriedrama
Foredrag
Fredag den 10. juni kl. 19.30 – 21.30
Oplæg og samtale om “Sjælekræfterne i mysteriedramaet, hvem er de?” med Kirsten Skjerbæk

Kultur i en krigstid med Dostojevskijs ”Brødrene Karamazov” som omdrejningspunkt
Kunst- og samtalesalon
Søndag den 22. maj kl. 14.00 – 16.00
Kultur i en krigstid med Dotojevskijs “Brødrene Karamazov” som omdrejningspunkt, med forlægger Peter Thiesen og journalist Christoffer Emil Brunn.

Magtens inspirationskilder. Hemmelige grupperinger på Rudolf Steiners tid.
Foredrag
Torsdag den 19. maj kl. 19.30
For hundrede år siden talte Rudolf Steiner om, hvordan hemmelige grupperinger forsøgte at påvirke samfundsbegivenhederne. Ved Niels Henrik Nielsen

Sjælenes opvågnen – Rudolf Steiners 4. mysteriedrama
Foredrag
Fredag den 6. maj kl. 19.30 – 21.30
Oplæg og samtale om “Vor tids drama” med Tine Barfod og skuespillere fra dramaet

Mave-hjerneaksen (mikrobiotaen og mikrobiomet)
Foredrag
Torsdag den 28. april kl. 19.30
Tarmens milliarder af bakterier er et stort økosystem, der danner mange af de signalstoffer, som får hjernen til at fungere normalt. Ved læge Lisbeth Kolmos

Sommerfugledalen
Workshop
Lørdag den 23. april kl. 10.00-16.00
Sommerfugledalen blev Inger Christensens sidste værk. I løbet af workshoppen vil vi prøve at åbne og gennemstrømme sonettens poetiske sprog ved hjælp af enkle eurytmiske grundelementer. Med eurytmist Ingelise Jensen.

PÅSKEHØJTIDSFEST
Årstidsfest
Mandag den 18. april kl. 15.00 – 17.30
Oplæg om påskemysteriet og gralen ved Olaf Nybo, musik af Schubert ved Sanne Andersen og tekst af Grundtvig.

Sjælenes opvågnen – Rudolf Steiners 4. mysteriedrama
Kunst- og samtalesalon
Lørdag den 9. april kl. 14.00 – 16.00
Oplæg og samtale om “Felix Kogutski; Felix Balde i mysteriedramaerne. Forholdet til Rudolf Steiner”. Med Verner Andersen

Hvordan hænger Kristensamfundets sakramenter sammen med det enkelte menneskes biografi?
Kunst- og samtalesalon
Lørdag den 19. mar. kl. 14.00 – 16.00
Oplæg og samtale med Troels Lindow, præst i Kristensamfundet

Sjælenes opvågnen – Rudolf Steiners 4. mysteriedrama
Kunst- og samtalesalon
Lørdag den 12. marts kl. 14.00 – 16.00
Oplæg og samtale om “Kampen for ånden og modstanden fra Ahriman”. Med Jan Thiesen

Natur og ånd som kosmisk enhed – rosenkreutzerimpulsen som kulturskabende kraft
Foredrag
Torsdag den 10. marts kl. 19.30
I den antroposofiske beskrivelse af jordudviklingen og kulturperioderne er individualiteten Christian Rosenkreutz og hans mission centralt placeret. Foredrag ved Andres Høier

Parzival – det moderne menneskes forgænger
Foredrag
Torsdag den 24. feb. kl. 19.30
Et rigt antal af kilder om Parzifal ligger til grund for en nærmen sig Parzifal-figuren. Ved Jesper Schou

Sjælenes opvågnen – Rudolf Steiners 4. mysteriedrama
Kunst- og samtalesalon
Lørdag den 12. feb. kl. 14.00 – 16.00
Oplæg og samtale om “Lygtemændene fra Goethes Eventyr, om ingeniør Strader og historieprofessor Capesius”. Med Ulrik Asmussen og Jess Hansen

Rudolf Steiners Frihedens filosofi – et studieforløb
Aftenskolekursus – forløb over 8 gange
Torsdage kl. 17.00 – 19.00 / Første gang den 20. januar
Er mennesket frit? Eller kan det blive det? Hvad betyder det at være fri? Disse spørgsmål og mange andre bliver taget under behandling under dette kursus-forløb i 2. del af Frihedens Filosofi med Kirsten Skjerbæk som mødeleder.

AFLYST! Oldtidens klenodier
Museumsbesøg
Søndag den 9. jan. kl. 14.00
Omvisning på Nationalmuseet ved Winfried Walther.

AFLYST! De Hellige Tre Konger
Kunst- og samtalesalon
Lørdag den 8. jan. kl. 14.00 – 16.00
Foredrag, boglancering & salg ved forfatteren Winfried Walther.

Beethoven i bevægelse – 251 års jubilæum
Kunst- og samtalesalon
Lørdag den 11. dec. kl. 14.00 – 16.00
Eurytmiensemblet Metamorfose opfører nogle af Beethovens mest elskede violinstykker: Violinsonaterne nr. 5 i F-dur kaldet Forårssonaten og Violinsonate nr. 6 i A-dur omkransende det skæbnesvangre brev Heiligenstadt-testamentet.

Indvielsens port – Rudolf Steiners 1. mysteriedrama
Foredrag
Torsdag den 18. nov. kl. 19.30-21.00
I mysteiredramaerne skildrer Rudolf Steiner konkrete menneskers udviklingsveje. Vi oplever mennesket i kamp for at blive menneske. Det kan inspirere os til at se vores eget liv i et kunstnerisk perspektiv. Foredrag ved skuespiller Paul Klarskov.

Goethes Eventyret om den grønne slange og den skønne lilje
Kunst- og samtalesalon
Lørdag den 13. nov. kl. 14.00 – 16.00
Goethes eventyr er fuld af gåder og har i løbet af tiden været genstand for mange forskellige og ofte modsigende tolkningsforsøg. Dr. Olaf Nybo fokuserer i foredraget hér på en spirituel tydning af Goethes mangfoldige imaginative billeder.

I spændingsfeltet Ahriman – Michael. Symptomatiske tidsbetragtninger
Foredrag
Torsdag den 28. okt. kl. 19.30 – 21.30
Betragtninger over det, der sker i verden i dag i lyset af de meddelelser om Ahrimans inkarnation og virke, som Rudolf Steiner gav for 100 år siden. Journalist, skribent og redaktør Thomas Meyer står for betragtningen.

Kønnethed og kønsbevidsthed i menneskehedens udvikling
Foredrag
Torsdag den 14. okt. kl. 19.30-21.30
Vi ser, at kønnethed er i forandring. Hvordan kan vi se det som evolution og ikke som en fejl? Foredrag ved Elisabeth Møller-Hansen.

Morgen ved midnatt
Kunst- og samtalesalon
Lørdag den 2. okt. kl. 14.00-16.00
Den norske forfatter Kaj Skagen fortæller i samtale med Morten Gunge om sit arbejde med Rudolf Steiners biografi – fra ung filosof til esoteriker.

Johannes-evangeliet
Foredrag
Torsdag den 30. sep. kl. 19.30 – 21.30
Johannes-evangeliet handler om menneskets vej til åndelig bevidsthed. Det fremgår direkte af teksten ud fra den originale betydning af ordene. Foredrag ved Peter Brincker.

MICHAELSHØJTIDSFEST
Årstidsfest
Søndag den 26. sep. kl. 15.00 – 17.30
Michaelsimpulsen set i lyset af fortid og nutid vil være omdrejningspunktet for et oplæg af Annelise Sadolin med efterfølgende samtale. PROGRAMÆNDRING: Desværre har koret fra Vidarskolen måttet melde afbud. Til gengæld kommer deres dirigent Alexandra Bertelsen og synger Michaelshymner og -sange med os som fællessang.

Schuberts sangcyklus Schwanengesang
Kunst- og samtalesalon
Lørdag den 18. sep. kl. 14.00 – 16.00
Schubert satte i sin sidste levetid blandt andet toner til fjorten lieder udgivet under titlen Schwanengesang. Hér spejler naturen digterens sjæleliv, som Schubert omsætter i musik godt hjulpet af den stærke samklang med naturen, som er en del af hans særkende. Lukas Noerbel, tenor, og Sanne Andersen, klaver, opfører hele sangcyklussen med introduktion ved Jane Schwarz.

Forebyggelse og tiltag mod virus-infektioner
Foredrag
Torsdag den 16. sep. kl. 19.30 – 21.30
Hvordan kan vi vha. antroposofisk lægekunst forebygge virusinfektioner? Elisabeth Møller Hansen kommer med råd og vejledning.

Rudolf Steiners Frihedens filosofi – et studieforløb
Aftenskolekursus – forløb over 7 gange
Torsdage kl. 17.00 – 19.00 / Første gang den 2. september
Er mennesket frit? Eller kan det blive det? Hvad betyder det at være fri? Disse spørgsmål og mange andre bliver taget under behandling under dette kursus-forløb i 1. del af Frihedens Filosofi med Kirsten Skjerbæk som mødeleder.

Skt. Hans højtidsfest
Årstidsfest
Søndag den 20. juni kl. 15.00 – 17.30
Opstandelseskræfter i naturen ved midsommer. Foredrag ved Anders Høier efterfulgt af keltisk inspireret musik med Trine Opsahl, harpe, & Josefine Opsahl, cello.

Frihed og kærlighed
Foredrag
Torsdag den 3. juni kl. 19.30 – 22.00
Frihed og kærlighed er vores højeste fremtidsmål. Men vejen dertil er ikke givet på forhånd. Foredrag & samtale med Niels Henrik Nielsen.

Schillers æstetiske breve
Kunst- og samtalesalon
Søndag den 30. maj 2020 kl. 14.00-16.00
I forlængelse af samtalesalonen i efteråret om Goethes Wilhelm Meister besøger Per Øhrgaard os igen – denne gang med en udlægning og samtale om Schillers æstetiske breve.

Indkaldelse til stiftende generalforsamling af foreningen Antroposofisk Kulturhus København
Stiftende generalforsamling
Tirsdag den 11. maj kl. 19.00 – 21.30
Efter 2 års intense forberedelser er det en stor glæde, at der nu kan stiftes en ny forening: Antroposofisk Kulturhus København. Alle er velkomne til denne skelsættende højtidelighed!

Insekter og dyr i en menneskeforandret natur
Foredrag
Torsdag den 6. maj kl. 19.30 – 21.30
Hvad kan haveejere, gartnere og landmænd ændre på for at forbedre jordens livsbetingelser? Biodynamisk frugtavler Verner Andersen fortæller.

AFLYST! Påskehøjtidsfest
Årstidsfest
Mandag den 5. april kl. 15.00 – 17.30
Påskemysteriet og gralen ved Olaf Nybo og kunstnerisk indslag ved Eurytmiensemblet Metamorfose.

UDSKUDT! Mobilstråling fra 3G til 5G: er det farligt?
Oplæg med efterfølgende debat
Torsdag den 4. marts kl. 19.30 – 21.30
Vi står overfor en massiv udrulning af 5G mobilnettet og mange forbrugere er nervøse for de helbredsmæssige konsekvenser. Flemmimg Blicher har arbejdet med telekommunikation i mange år og vil redegøre for teknologien og risici.

AFLYST! Julehøjtidsfest
Årstidsfest
Søndag den 20. dec. kl. 15.00 – 17.30
Julebetragtning ved Niels Henrik Nielsen & meditation af Schubert med Hans Andersen ved flyglet. Festen indledes af Safira Nielsen, solo cello.

Glasvinduerne i Det første Goetheanum
Foredrag med lysbilleder
Tirsdag den 24. nov. kl. 19.30 – 21.30
De farvede glasvinduer i både det første og det andet Goetheanum kan hjælpe iagttageren til at indleve sig i forskellige aspekter af erkendelsesveje frem mod det oversanselige. Arkitekt Morten Gunge fortæller hvordan.

Kunstbetragtning på Arken
Kunstbetragtning ved Ove Frankel
Torsdag den 19. nov. kl. 13.00-16.30
I forlængelse af kunst- og samtalesalonen den 5.sep. om Arild Rosenkrantz fører Ove Frankel os igennem udstillingen på Arken med betragtninger af udvalgte værker.

Menneskets omgang med naturen gennem tiderne
Foredrag ved bonden Niels Stokholm
Mandag den 16. nov. kl. 16.30 – 21.30

Wilhelm Meisters læreår – Goethe, Schiller & dannelsesbegrebet
Kunst- og samtalesalon
Lørdag den 14. nov. kl. 14.00 – 16.00
En af Danmarks største Goethekendere, Per Øhrgaard, fortæller med udgangspunkt i Wilhelm Meisters læreår om det moderne menneskes dannelsesvej som Goethe forstod, det sat overfor Schillers æstetiske opdragelse.

Kunstbetragtning på Arken
Kunstbetragtning ved Ove Frankel
Fredag den 13. nov. kl. 13.00-16.30
I forlængelse af kunst- og samtalesalonen den 5.sep. om Arild Rosenkrantz fører Ove Frankel os igennem udstillingen på Arken med betragtninger af udvalgte værker.

Den evige skabelse og mennesket som medskaber
Foredrag ved Anders Høier
Torsdag den 5. nov. kl. 19.30-21.30
Fra myterne og religionernes skabelsesberetninger kender vi de store billeder fra verdens skabelse. I åndsvidenskaben har Rudolf Steiner givet en moderne form for esoterik, der som noget grundlæggende giver mennesket en mulighed for at opleve, hvordan åndelige væsener i hinanden vedvarende skaber, opretholder og nydanner verden!

Kunstbetragtning på Arken
Kunstbetragtning ved Ove Frankel
Torsdag den 5. nov. kl. 12.00-15.00
I forlængelse af kunst- og samtalesalonen den 5.sep. om Arild Rosenkrantz fører Ove Frankel os igennem udstillingen på Arken med betragtninger af udvalgte værker.