9008eadc2ec847b2b5cb6bb77710ba68-img16
Kultur i en krigstid med Dostojevskijs ”Brødrene Karamazov” som omdrejningspunkt

Kunst- og samtalesalon med Peter Thiesen og Christoffer Emil Bruun

Søndag den 22. maj kl. 14.00 – 16.00
Entré: 60/80/100 kr. efter eget valg

Salon Caféen er åben 13:30-17:00

Ønsker du at reservere plads, kan du tilmelde dig her: tilmelding@antroposofiskkulturhus.dk eller telefonisk til Simone Simon på 26554461 Entré betales ved indgangen, hvor eventuelle ledige pladser også kan købes

Kan litteraturen skabe nuancer, når krigen forvandler alt til sort og hvidt? Journalist Christoffer Emil Bruun og forlægger Peter Thiesen giver deres bud. 

I perioden 2018-2020 rejste de i Rusland sammen med oversætter Marie Tetzlaff for at optage dokumentarfilmen “Oversættelsen – I fodsporet på verdens største roman’ om Dostojevskijs ‘Brødrene Karamazov'”. Det var planen at de i foråret 2022 skulle tilbage til Rusland og præsentere filmen for et russisk publikum, men krigen i Ukraine har sat en stopper for projektet. I stedet vil de nu fortælle om rejsen og om filmen for at dansk publikum.  

Peter Thiesen viser nuancer i russisk litteratur, der kan perspektivere de voldsomme begivenheder vi er vidne til, og Christoffer Emil Bruun vil fortælle om den betydning, kristendommen har i russisk kultur, politik og samfundsliv.

Som forberedelse anbefales det salon-gæsterne at se ”Oversættelsen – i fodsporet på verdens største roman”: https://www.dr.dk/drtv/program/oversaettelsen-_-i-fodsporet-paa-verdens-stoerste-roman_282507

Peter Thiesen har forlaget Sisyfos, der udgiver europæisk litteratur og har særlig opmærksomhed overfor central- og østeuropæisl litteratur, gerne med politisk eller socialhistorisk interesse. https://www.forlagetsisyfos.dk/

Christoffer Emil Brun er cand. mag i historie og vært for programmet Tidsånd på P1 https://www.dr.dk/lyd/p1/tidsaand . Han har tidligere været lederskribent og kronikredaktør for Politiken. Christoffer Emil har også lavet dokumenttarfilm og arbejdet med teater og performancekunst. Han har stor indsigt i tro og kultur.

Del på print
Print