Association Lemcke
Udvikling af organisationer og voksne mennesker baseret på Socialøkologi

Foredrag ved Erik Lemcke

Torsdag den 9. februar kl. 19.30-21.00
60 / 80/ 100 kr efter eget valg

Ønsker du at reservere plads, kan du tilmelde dig her: tilmelding@antroposofiskkulturhus.dk eller telefonisk til Simone Simon på 26554461 Entré betales ved indgangen, hvor eventuelle ledige pladser også kan købes

Socialøkologien er udviklet at Bernard Lievegoed NPI fra 1954 med udgangspunkt i Rudolf Steiners åndsvidenskabelig menneskebillede.
Rudolf Steiner har give grundlaget for pædagogikken i Steiner børnehaver og i Waldorf skoler, men har ikke givet en samlet pædagogik for udvikling af voksne mennesker, samt deres samarbejde med andre i moralsk forpligtende fælleskaber. Grundlaget for det blev skabt af  B. Lievegoed og de personer der efter ham har udviklet Socialøkologien.

I foredraget  gives en introduktion til følgende områder: 

 • Indledningsvis vil der være et Socialøkologisk oplæg om fundamentet for den gode dialog og samtale baseret på Rudolf Steiners spirituelle menneskebillede.
 • Samarbejde mellem mennesker i fællesskaber og grupper.
  • Hvad skal der til for at skabe et lyttende konstruktivt fællesskab der samtidig er beslutningsdygtigt 
 • Fokus på udvikling af dømmekraft gennem anvendelse af Lemniskaten.
 • Konflikt forståelse og løsning. 
  • Hvorfor komme man så let i konflikt med andre og hvordan kan konflikter forstås og analyseret samt hvordan kan man forløse en konflikt.
 • Grundlaget for Biografi arbejde som også er udviklet af B. Lievegoed. 
  • Udgangspunkter er 7 årsfaserne, som de er beskrevet af Rudolf Steiner  

Den Socialøkologiske impuls og metoder anvendes i dag af konsulenter i hele af Europa og i store dele af verden, hvoraf de fleste er en del af  netværket ”Association For Social Development ” .

mage
Erik Lemcke

Erik Lemcke, *1944.
Master i Socialt Entreprenørskab (MSE).
Udannet som Socialøkolog, 1987 og har siden arbejdet som udviklingskonsulent i ind- og udland, givet seminarer og holdt foredrag om emnet og dets baggrund i Antroposofien.
Udgav bogen ”Social Ecology in Holistic Leadership” i 2021. Har desuden arbejdet med organisk formede skulpturer siden 1994

Del på print
Print