csm_første_goetheanum_0ff10083ea
Rudolf Steiners første Goetheanum illustreret med lysbilleder

Foredrag ved Morten Gunge

Torsdag den 8. december kl. 19.30-22.00
60 / 80/ 100 kr efter eget valg

Ønsker du at reservere plads, kan du tilmelde dig her: tilmelding@antroposofiskkulturhus.dk eller telefonisk til Simone Simon på 26554461 Entré betales ved indgangen, hvor eventuelle ledige pladser også kan købes

Grundstenen til det første Goetheanum i Dornach ved Basel blev lagt i september 1913. Bygningen blev taget i brug uden at være færdig 7 år senere, og gik fysisk op i flammer den 31. december 1922. Den blev skabt med samme inspirationskilde som antroposofien selv til foredrag og mysteriedramaer m.v. Bygningen, hvor kunstarterne søgtes integreret, blev heldigvis så godt dokumenteret, at det er givende at forsøge at indleve sig i, hvad relativt få fik lov at opleve for 100 år siden.

Arkitekt m.a.a. Morten Gunge har udover arbejdet på egen lille tegnestue også forelæst om arkitekturhistoriske emner på bl.a. Rudolf Steinerseminariets kunstneriske linje i Järna i Sverige og på Kunstakademiets Arkitektskole.

Del på print
Print