IMG_20240124_095935-1536x1536
Pinsefest: Den guddommelige ild


Foredrag ved Jørgen Braren Lauritzen
Musik med unge musikere fra Michaelsskolen

Lørdag den 18. maj kl. 15.00
Entré: 60/80/100 kr. efter eget valg

I pinsen tager den guddommelige ild, helligånden, bolig i Kristi disciple, ja, i egentlig forstand i menneskeheden. Den guddommelige moder, Maria-Sofia stråler kristusjeget ind i menneskehedens sjæledyb. Kristus bliver født i menneskets jeg. Kristi disciple “ går i ekstase “ , de profeterer, de helbreder syge, de taler menneskehedens hjertesprog: ursproget, de udvikler klarsyn. Tillid, erkendelse, kærlighed og fællesskab bliver født hos disciplene.

Baggrunden for pinsebegivenheden: relationen mellem Kristus, Sofia og Lucifer skildres. I dag lever vi i Sandhedslysets Æra, tiden hvor den opstandne, æteriske Kristus begynder at åbenbare sig for menneskene. Tiden, hvor vi begynder at få klarsynsoplevelser og inspiration. Hvordan udvikler vi æterisk klarsyn, så vi kan skue den opstandne Kristus? Hvordan integrerer vi den levende Kristus på moderne, konstruktiv vis? Hvordan kan vi forløse den lidende natur: dyreriget, planteriget, mineralriget, ja Moder Jord ved hjælp af den guddommelige ild? Hvad vil det sige, at pinsebegivenheden er urbilledet for den kristne kirke? Der perspektiveres til Grundtvig, pinsens store salmedigter.

Arrangør: Antroposofisk Kulturhus København

Man kan sikre sig billet ved tilmelding på:
tilmelding@antroposofiskkulturhus.dk

Del på print
Print