Skagen_Kaj_Foto_Hans_Jørgen_Brun_WEB_27355 redigeret
Morgen ved midnatt

Kunst- og samtalesalon med den norske forfatter Kaj Skagen

Lørdag den 2. oktober kl. 14.00 – 16.00
Entré: 80 kr. / 100 kr. / 150 kr. efter eget valg

SALON Caféen er åben fra kl. 13.30 til kl. 17.00

Vignetfoto: Hans Jørgen Brun

Ønsker du at sikre dig billet kan du tilmelde dig her hér: tilmelding@antroposofiskkulturhus.dk eller tlf. 26554461. Der betales ved indgangen, hvor også eventuelle ledige pladser kan købes

Samtale med Kaj Skagen om hans Rudolf Steiner biografi Morgen ved midnatt

Den norske forfatter Kaj Skagen fortæller i samtale med Morten Gunge om sin store biografi om Rudolf Steiner, Morgen ved midnatt fra 2015 – et digert værk på ca. 1000 sider om den unge Rudolf Steiners liv og samliv, værk og horisont frem til 1902. Biografien har således netop den interessante, idémæssige udvikling med, hvor Rudolf Steiner bevæger sig fra at lægge hovedvægten på relationer til samtidens kulturelle skikkelser frem til en fremstilling af mystikkens potentiale i bogen Mystik, 1901. Denne udvikling fra 1895 – 1902 er i øvrigt beskrevet af Kaj Skagen i en lille bog på 159 ikke tætskrevne sider – med relativt meget fra den omtalte, omfattende biografi – som hedder Gralssøkeren (Vidarforlaget, 2018).

I den store biografi relaterer Kaj Skagen sin egen fremstilling til både Rudolf Steiners selvbiografi og andre biografier om Rudolf Steiner, hvilket også naturligt vil blive en del af samtalen – også, hvis det ønskes i den efterfølgende større, fælles samtale.

Arbejdet med Morgen ved Midnatt har været hovedbeskæftigelsen for Kaj Skagen i 16 år. Om bl.a. baggrunden herfor og selve processen kan man læse i hans selvbiografi Den forseglede ordre. Opplevd og tænkt 1949 – 2019 fra 2019, 529 sider fra forlaget Dreyer.

Morgen ved midnatt – Audonicons Bogsalg

Medvirkende

Kaj Skagen

Kaj Skagen debuterede som forfatter i 1971 og er siden udkommet med en lang række digtsamlinger, skønlitterære skrifter og essaysamlinger. Tidsskriftet Arken drev Kaj Skagen i en årrække (1978-1990) sammen med kollegaen Peter Normann Waage. Også som debattør har Kaj Skagen gjort sig gældende i det norske kultur- og samfundsliv.

Kaj Skagen har siden 1977 modtaget den norske stats garantiindtægt for kunstnere og adskillige priser, bl.a. Riksmålsprisen i 1991, Det Norske Akademis pris i 2015 og Klassekampens Kulturpris Næsehornsprisen i 2015.

Morten Gunge

Morten Gunge er selvstændig arkitekt m.a.a. med særlig interesse for mulige antroposofiske bidrag til samfundsudviklingen (var bl.a. formand for Merkur Andelskasse fra 1994 til 2018).

­­Kunst- og samtalesaloner

Med salonerne knytter vi an til traditionen om at skabe et rum for formidling og livlig samtale om filosofiske betragtninger, den skabende kunst, litteratur og musik. I salonerne tager vi fat på aktuelle begivenheder og temaer, udgivelser og udstillinger, og indbyder til inspirerende samtale med eksperter på området.

Find nysgerrigheden og spørgelysten frem! Der er salon én gang om måneden!

Kunst- og samtalesalonerne er muliggjort gennem støtte fra Fonden til Fremme af Antroposofisk Kulturel Virksomhed samt Ellen Margrethe og Ebbe Robberts Fond. 

Arrangeret af Arrangementsgruppen

Del på print
Print