Gondishapur foto
Impulsen fra Gondishapur

I det 6. årh e.Kr. var Gondishapur centrum for den sene oldtids visdom og videnskab.
Vi følger impulser og udløbere.

Torsdag den 8. oktober kl. 19.30 – 21.30
Entré: 60 kr.

v/ Jesper P. Schou

Talrige gange nævner Rudolf Steiner i sit værk den yderst skadelige impuls, som omkring året 666 skulle udgå fra Gondishapur. Men stedet var også den sene oldtids visdomscenter, hvor der i det 6. århundrede e.Kr. var samlet blomsten af hvad der fandtes af græsk, jødisk, ægyptisk, babylonsk, persisk, indisk og kinesisk visdom og videnskab, herunder ikke mindst lægevidenskab, samt disse kulturers store religioner, herunder især den nestorianske kristendom, manikæismen og den sen-persiske Zarathustra-lære. Stedet rummede da den mest intensive, åndelige disput.

Vi vil prøve at forfølge impulsen gennem stedets historie og dens udløbere. Forhåbentlig når vi at trække tråde op til nutiden.

Arrangeret af Perseus-gruppen

Jesper P. Schou, *1950, speciallæge i psykiatri.

Del på print
Print