Resized_20210704_081841
Goethes Eventyret om den grønne slange og den skønne lilje

Kunst- og samtalesalon med oplæg af Dr. Olaf Nybo

Lørdag den 13. nov. kl. 14.00 – 16.00
Entré: 60/80/100 kr. efter eget valg

Ønsker du at sikre dig billet kan du tilmelde dig her hér: tilmelding@antroposofiskkulturhus.dk eller telefonisk til Simone Simon på 26554461  Entré: 60 kr. / 80 kr. / 100 kr. betales ved indgangen, hvor eventuelle ledige pladser kan købes.

SALON Caféen er åben kl. 13.30-17.00

Goethes Eventyret om den grønne slange og den skønne lilje

Goethes Eventyr om den grønne slange og den skønne lilje (1795) er fuld af gåder og har i løbet af tiden været genstand for mange forskellige og ofte modsigende tolkningsforsøg.

I eventyret møder vi forskellige personer og væsener, der i løbet af handlingen hjælper hinanden og bidrager til hinandens videre udvikling.

Vi møder bl.a. fire konger i en grotte, en gammel mand med en lampe, to lygtemænd, en grøn slange, en skøn lilje og hendes kæreste, en yngling.  Allesammen står i et skæbneforhold til hinanden og hjælper hinanden på bedste vis.

På den måde bliver ”den største ulykke” vendt til ”den største lykke” og udviklingen af de forskellige karakterer fører frem til et højere mål.

Foredraget fokuserer på en spirituel tydning af Goethes mangfoldige imaginative billeder, som repræsenterer forskellige menneskelige sjælekræfter på vej til en højere udvikling.

Eventyret – Audonicons Bogsalg

Medvirkende
Dr. Olaf C. Nybo

Olaf C. Nybo er Dr.phil. i tysk og skandinavisk litteratur, Magister Artium i tysk og engelsk filologi fra Universität Freiburg. Han bosatte sig i Danmark i 1995 og har blandt andet arbejdet som lektor på Niels Brock og på Vidarskolen.

Del på print
Print