MYSTERIEDRAMA
Indvielsens port – Rudolf Steiners 1. mysteriedrama

Torsdag den 18. nov. kl. 19.30

Entré: 60/80/100 kr. efter eget valg

Foredrag ved Paul Klarskov

I begyndelsen af det forrige århundrede udgav Rudolf Steiner sine skrifter om menneskets konstitution som et åndeligt væsen. Han skildrede vores sammenhæng med en åndelig verden i udvikling, menneskets mulighed for udvikling udover de fysiske begrænsninger og tanken om reinkarnation. Først derefter kom den kunstneriske impuls.

I 1910 opførtes det første mysteriedrama. Her søgte Steiner en ny tilgang til fænomenerne, hvorved en ny virkelighed blev skabt. Alt, som senere er opstået som undervisningskunst, eurytmi, organisk arkitektur osv. har sit udgangspunkt her.

I mysteriedramaerne skildrer Rudolf Steiner konkrete menneskers udviklingsveje. Vi følger ingeniøren, sygeplejersken, direktøren, kunstneren, urtesamleren og mange andre på deres vej. Vi oplever mennesket i kamp for at blive menneske.

Det kan inspirere os til at se vores eget liv i et kunstnerisk perspektiv – og det er nogle gange mere interessant end så mange andre.

Paul Klarskov, *1951. Skuespiller, instruktør og mangeårig leder af scenen ved Goetheanum. Arbejder som underviser og kunstnerisk leder ved Marjatta.

Ønsker du at sikre dig billet kan du tilmelde dig her hér: tilmelding@antroposofiskkulturhus.dk . Der betales ved indgangen, hvor også eventuelle ledige pladser kan købes

Del på print
Print