Himmelskiven fra Nebra
Himmelskiven fra Nebra

Foredrag ved Søren Toft

Torsdag, 10. september kl. 19:30-21:30
Entré kr. 60

I Danmark har vi Solvognen fra Trundholm. I Tyskland har de Himmelskiven fra Nebra. Et gådefuldt arkæologisk fund fra ældre bronzealder. Hvad forestiller figuren? Hvornår er den fra? Hvordan kan den belyse forskellen mellem den videnskab, der drives på universiteterne og tilknyttede forskningsinstitutioner, og så den videnskab for alle Jordens mennesker, der baserer sig på fænomener og tænkning. I foråret 2020 stod Venus meget smukt i solnedgangen. Det benyttede vi til at lave en konkurrence med tre spørgsmål. De to første var ikke så svære, men det var det tredje spørgsmål. Søren Toft beretter om et projekt ved den matematisk-astronomiske sektion ved Goetheanum.

Søren Toft er antroposofisk astronom.

Arrangeret af Perseus-gruppen

Del på print
Print